bokcirkel gånger två

eller, i ordets strikta mening gånger noll kanske, men jag har liksom tänkt att det vore kul med den typen av sammanhang och nu har jag i alla fall hittat två stycken TYP bokcirklar. först är det den som jag nämnde i mitt förra blogginlägg, och det är egentligen en konversationskurs i engelska på folkuniversitetet, men den går ut på att läsa och diskutera noveller = score! innan terminen började funderade jag lite på vilken sorts klientel som kan tänkas anmäla sig till den typen av kurs. nu vet jag - det är jag och pensionärerna. <3 det är minst sagt en stor omställning från litteraturseminarierna på c-nivå som jag svettades över förra året, men det är ju lite det som är poängen. mysigt och kravlöst = sjukskrivningsvänligt.
 
den andra är på initiativ av usapodden (fd usavalpodden, aka bästa podden) som i senaste avsnittet drog igång en bokklubb för hillary clintons nysläppta what happened. boken är fortfarande "under inköp" på bibblan men jag står på första (och enda, lite taggad här) plats i reservationskön så förhoppningsvis kan jag snart börja läsa, för om två veckor ska de inledande delarna diskuteras - av de medverkande i podden, dårå, men det passar ju bra in på kravlöshetstemat om inte annat!
 
böcker, höst, vardag | | Kommentera |

terminsstart för en sjukskriven

det är konstigt det här med tid. jag insåg just att hösten 2017 är den f-e-m-t-e i rad som jag är helt eller delvis sjukskriven. jag har pluggat på halvfart vissa terminer men senast jag hade sysselsättning på heltid var våren 2013. sedan dess känns det både som att tiden har stått stilla och som att det har gått en evighet. känslorna som kommer med att vara just sjukskriven är också väldigt kluvna. å ena sidan: vilket privilegium det är att ha möjlighet att få såväl ekonomisk ersättning som tid för återhämtning när en är sjuk, men å andra sidan är det svårt att släppa tankarna på att alla andra går framåt medan jag bara halkar mer och mer efter. det är en situation som inte är helt enkel att förlika sig med för en som har haft åldersnoja sedan hon var arton, hehe. 
 
jag är ändå glad att hösten är här, för trots att jag inte jobbar eller pluggar just nu betyder ju ny termin även att andra saker startar upp igen. dans, yogagrupp, bokcirkel! det är skönt med rutiner och något som i alla fall liknar en vardag (och ärligt talat: ja, jag har längtat efter att idol ska börja. få saker genererar trygghetskänslor som att se kishti tomita få ett hallelujah moment eller anastacia klä ut sig och sjunga falskt för att "lura juryn". exakt lagom underhållningsnivå just nu.)
 
höst, vardag, ätstörning | | Kommentera |

höst appreciation post

note to self: prick NU slutar jag sukta efter sommaren som aldrig riktigt kom, för frysen är laddad med lingon och blåbär och halv nio på kvällen är det mörkt och då kan en dricka te och tända värmeljus och lyssna på ryan adams 1989-coverskiva.
 
det var bara det.
 
höst, vardag | | Kommentera |
Upp